Донякъде по традиция, декември не предлага кой знае колко впечатляващи заглавия на големия екран. Тази година не бе изключение – няколко пъти се отказвах от киното в полза на други забавления (не се смейте ехидно), не толкова защото не ми се гледат филми, колкото заради това, че така и нищо не успя да се пребори с прагматично-избиращото ми съзнание.

По средата на празниците, обаче – на 22 декември в програмата изневиделица се появи „Запознай се с малките“. Ето нещо, което исках да гледам! В тази статия ще направя кратко ревю на филма, без да разкривам сюжета, като възнамерявам да хвърля и щипка “Пламен” на цялото нещо.

„Запознай се с малките“ (“Little Fockers”) се явява трета част на добре познатата на всички поредица „Meet the Parents” и „Meet the Fockers”. В нея се запознаваме с двете деца на вече женените семейство Focker.

Не е пресилено да се каже, че първите две части бяха най-смешните семейни комедии на изминалото десетилетие. Изключителният актьорски състав – Робърт Де Ниро, Бен Стилър, Оуен Уилсън (помните “Wedding Crashers”, нали?), а във втората част и Дъстин Хофман, и Барбара Стрейзънд – сам по себе си бе причина тези два филма да се превърнат в невероятен хит.

Естествено, идва въпросът – достойно продължение ли е тази част и заслужава ли си да си давате парите, за да я гледате?

Отговорът е не. Двойно не. И въпреки това, ако решите да гледате този филм, вероятно няма да бъдете безкрайно разочаровани…

Ето защо:

Смешното

Според мен, нещото, което най-осезаемо куца в „Запознай се с малките“ са лафовете. Запомнящите се, наистина смешни диалози са си кът. След два филма, честите смешки, базирани на името Gaylord Focker изглеждат прашно и отчаяно и вършат в най-добрия случай „слаба работа“ за и без това презадоволеното ни по отношение на хумор съзнание. Естествено, има и няколко достатъчно смешни момента, но като цяло се усеща вакуум в това отношение.

Сценарият

Спомняте ли си времето, когато дъвките бяха дефицитна стока? А помните ли как след като ви писнеше да дъвчете любимата си дъвка, я връщахте обратно в грижливо запазената опаковка „за после“. И как често това „после“ не споделяше една и съща дата със „сега“…

Е, не намирам по-добър начин да ви опиша чувствата си относно сценария. Усещането е като от любима, стара дъвка „Турбо“, която сте поръсили с пудра захар, в отчаян опит да я рециклирате… има там нещичко свидно и сладко, но в крайна сметка не е нищо особено и продължава твърде кратко.

Актьорската игра

Тук е моментът да се отбележи, че в този филм освен всички познати звезди, в състава се включва и Джесика Алба. Няма какво да се лъжем – играта й си е очаквано посредствена, но ако искате да я видите полугола и никога не сте чували за съществуването на Интернет (Внимание, вероятно това, което в момента четете е откраднатата ми от някой вестник статия!), този филм ще ви свърши прилична работа.

Иначе, останалите актьори са страхотни, играта им е великолепна и сама по себе си прави филма поне малко достоен за времето и вниманието ви.

Заключение и Трейлър

Този филм не е върхът на шишарката, но поне няма да ви издразни!

Става да убиете час и половина, а ако сте и фенове на Робърт Де Ниро, би трябвало дори да ви хареса. Ако сте почитатели на поредицата, също не го пропускайте, особено ако нямате по-добър избор.

И един последен съвет от мен: На ваше място със сигурност бих изчакал малко, вместо да го гледам веднага в киното.

Ето го и трейлъра, в случай, че им обръщате внимание и не ви е страх, че ще изгледате всички смешни моменти в рамките на 2 минути:

Хареса ли ти тази статия? Сподели я:

« »